Det här receptet kommer från min bästa kompis mamma Mimmi. Hon bakade ofta den här bullkransen och vi åt så vi storknade.
½ paket jäst
2 ½ dl mjölk
75 g smör
0, 75 dl socker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
6-7 dl mjöl
Fyllning:
75g smör
½ dl socker
Vaniljsocker eller kanel, beroende på vilken smak man vill ha.
Smula jästen i en bunke. Lös upp den med ½ dl mjölk. Smält smöret och häll i resten av mjölken i smöret. Låt det bli fingervarmt.
Häll det i bunken tillsammans med resten av ingredienserna. Rör till en smidig deg.
Jäs under bakduk i 30 minuter.
Knåda degen väl.
Kavla sedan degen till en 2dm bred och 6dm lång kvadrat. Smeta på smör och strö på socker och valfri smaksättning. Vik sedan in kanterna mot mitten och forma alltsammans till en ring.
Jäs sedan ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägg.
Grädda i 10 minuter i 225 grader.
söndag 25 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar