söndag 25 oktober 2009

Kaka med kanel- och havreströssel

Kaka som bakas i långpanna och som påminner om äppelkaka utan äpplen.

100g smör
2 ½ dl socker
1 ägg
3dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Fyllningen:
200g smör
3 dl socker
4½ dl havregryn
1 msk kanel.

Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop socker och det svalnade smöret. Tillsätt ägget.
Rör ner mjölk och växla med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull och låt det hela koka upp.
Klicka ut fyllningen över smeten i långpannan och grädda sedan i 15-20 minuter i 225 grader.
Låt svalna och skär i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar