söndag 25 oktober 2009

Kladdkaka med god glasyr


Kakan:
100g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4-6msk kakao
4-5 dl florsocker
2 msk bryggt och avsvalnat kaffe

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Brygg kaffet och låt det svalna på samma gång.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll det smälta smöret i äggblandningen. Rör om. Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör ner i äggsmeten. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt sedan kakan svalna ordentligt innan ni häller på glasyern.

Gör under tiden glasyren:
Blanda smör och philadelphiaosten i en skål, blanda med vaniljsocker, kakao och kaffe. Mosa det med en gaffel, det är lättast. Ta sedan elvispen och blanda ihop röran med florsockret. Det ska bli relativt fast och glansigt.
Bred sedan glasyren på kakan innan servering.

NJUT! =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar