söndag 25 oktober 2009

Hallonrutor med kardemummaströssel


En god mjuk långpannekaka.

Kakan:
150 g smör
3/4 dl mjölk
3 ägg
3dl socker
2 tsk vaniljsocker
4dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver.

Kardemummaströssel:
125 g smör
3dl vetemjöl
3/4 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
2 tsk nystött kardemumma (helt ok med malen också..)

Garnering:
5dl hallon (frysta eller färska spelar ingen roll)
2 tsk potatismjöl.

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till strösslet och låt sedan vila i kylen medan du gör kakan. Det ska bli som en smulig massa.
Smält smöret till kakan. Tillsätt mjölk och dra kastrullen från värmen.
Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda till sist i mjölk/smörblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad plåt (22x32cm).
Blanda hallonen med potatismjölet. Strö sedan hallon över smeten och gör likaså med strösslet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Kakan ska vara gyllene.
Skär upp i rutor när kakan har svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar