tisdag 3 november 2009

Kasslergratäng

(Ursäkta den dåliga bilden...)
Kassler (valfri mängd)
1 burk creme fraische
1 förp. matlagningsgrädde
1 burk champinjoner (skivade) eller färska går också bra
1 liten vitlöksklyfta
1msk kinesisk soja
2 msk hoisinsås
2dl ost
Bryn lite smör i en stekpanna och kläm i vitlöksklyftan, stek sedan champinjonerna så de får lite färg.
Tillsätt sojan och ta av från värmen.
Skiva kasslern i tunna skivor och lägg i en smord ugnsform.
Rör ihop creme fraischen, matlagningsgrädden och hoisinsåsen i en skål. Tillsätt osten och lite salt och peppar.
Häll sedan champinjonerna över kassler och häll till sist på såsen.
Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med potatisgratäng, vanlig potatis eller ris.

1 kommentar:

  1. Lät gått det där:) det ska jag prova någon dag!Men vad är hoisinsås för nått? Kanske är jag som är bakom flötet!:) puss

    SvaraRadera